know_loptop-sale

چگونه یک لپ تاپ مناسب کارم خریداری کنم

تفاوت لپ تاپ و کامپیوتر رومیزی

لپ تاپ یک کامپیوتر قابل حمل است که اکثر کارهایی که یک کامپیوتر را می تواند انجام دهد با این تفاوت که لپ تاپ قابل حمل به هرجای دنیا است و در هرجایی شما به اطلاعات خودتون دسترسی دارید اما با وجود این مزیت ها معایبی هم برای آن وجود دارد اینکه قیمت آن بیشتر از کامپیوترهای رومیزی است و طبعا به دلیل فشرده بودن قطعات آن و معماری که در لپ تاپ وجود دارد هزینه ی تعمیرات بیشتری نسبت به کامپیوتر های رومیری دارد و افراد کمتری هم در زمینه ی تعمیرات لپ تاپ کار می کنند زیرا یک کار تخصصی و ظریفی است.اما از لحاظ تجربه ی شخصی که داریم به نسبت خرابی لپ تاپ بدلیل دردسترس نبودن قطعات آن و حالت وکیوم بودن آن کمتر است. به لحاظ قدرت خیلی تفاوتی با هم ندارند چون به عنوان مثال cpu cote i5 نسل 5 در لپ تاپ و کامپیوتری رومیزی عملکرد مشابه ای دارد.

computer-laptop
کامپیوتر رومیزی و لپ تاپ

قبل از خرید لپ تاپ نیاز سنجی کنید

این نکته درهنگام خرید لپ تاپ بسیار حائز اهمیت است درواقع شما جهت خرید لپ تاپ باید بدانید که جهت انجام چه کاری قصد خرید لپ تاپ را دارید یا در آینده چه نیاز هایی خواهید داشت که با این لپ تاپ برآورده کنید بعنوان مثال شما قصد انجام کارهای اداری خیلی ساده دارید یا قصد اجرای نرم افزارهای پیچیده محاسباتی دارید ، قطعا باید دقت داشته باشید که این دو مورد خیلی با هم فرق می کنند . در ادامه چهار قطعه ی سخت افزاری یک کامپیوتر رومیزی یا لپ تاپ که عبارتند از CPU و RAM وVGA (گرافیک) وHDD (هارد) را بیان می کنیم که در خرید شما نقش بسزایی دارند.

CPU چیست و چه کاربردی دارد؟

پردازشگر مرکزی کامپیوتر را CPU میگویند هر دستوری که از سمت کاربر داده می شود بعد از رم تحویل این واحد می شود و پس ازرمزگشایی و پردازش مجددا برگردانده می شود (این یک تعریف بسیار ساده از CPU است) . نسل اول پردازنده ها تک هسته ای بودند و بعد ها به چند هسته ای ارتقاء پیدا کردند که نسل حاضر CPU ها حتی 8هسته هم می باشد . سوال اینجاست که یک هسته ای با چند هسته ای چه تفاوتی دارد ؟ برای پاسخ این سوال باید برگشت به کامپیوتر های اولیه که تک هسته بودند و تنها یک قطعه به اسم CPU وجود داشت بدون هیچ هسته ای که بسیار عملکرد ضعیف و بسیار کارایی پایینی داشتند که پس از بررسی های کارشناسان به این نتیجه رسیدن اگر چند CPU در کنار هم قرار بگیرند قطعا عملکرد بهتری دارد بنابراین روی یک کیت چند CPU با نام هسته قرار دادند یعنی هر CPUیک هسته و مجموع آن هسته ها یک CPU شد.مشخصه ی دیگر CPU کش آن می باشد که حافظه ی CPU است که هرچه بیشتر باشد بهتر است و CPU دارای سرعت بالاتری است. مشخصه دیگر CPU فرکانس آن است که سرعت عملکرد CPU در پردازش را مشخص می کند بعنوان مثال وقتی فرکانس یک CPU برابر 2.4 مگاهرتز است یعنی در هر ثانیه 2.4 میلیارد دستورالعمل پردازش می کند.

cpu-system-know
CPU

RAM چیست و چه کاربردی دارد؟

RAM در واقع حافظه ی اصلی و موقت کامپیوتر می باشد که اطلاعات را دریافت وو به CPU تحویل می دهد هرچه رم کامپیوتر بیشتر باشد می تواند اطلاعات بیشتری را در خود نگه دارد وبه سمت CPU ارسال کند که این یعنی سرعت بیشتر و کارهای بیشتر در کامپیوتر. نکته ی حائز اهمیت اینکه در RAM کامپیوتر هیچ اطلاعات دائمی نمی ماند و پس از هر بار خاموش کردن کامپیوتر کل اطلاعات حذف می شود.رم ها انواع مختلفی دارند : DDR1 ،DDR2،DDR3،DDR4،DDR5 که به ترتیب روند ارتقاء RAM را مشخص می کند یعنی نسل های اولیه DDR1 و بعد ها ارتقاء تا DDR5 در حال حاضر است. مشخصه ی دیگر RAM باس آن است که میزان انتقال دارد را مشخص می کند که معمولا بعد از نوع رم می آید بعنوان مثال RAM DDR4 1800MT/s (نکته : فرکانس رم فرق می کند).

ram-system-khnow
RAM

VGA چیست و چه کاربردی دارد ؟

VGA یا کارت گرافیک در واقع خروجی گرافیگی را برای نمایش پردازش می کند که هر چه برنامه ما دارای گرافیک بالاتر باشد نیاز ما به این حافظه بیشتر است بعنوان مثال برای بازب های رایانه ای ما به میزان زیادی گرافیک نیاز داریم در سی پی یو ها فعلی هسته ای به اسم GPU قرار داردکه وظیفه ی پردازش گرافیکی را بر عهده دارد.

vga-system-know
VGA CART

HDD چیست و چه کاربردی دارد؟

هارد دیسک یا HDD از مهم ترین قطعات می باشد که کل اطلاعات شما در آن ذخیره می شود در واقع یک حافظه ی جانبی و دائمی است و براساس انتخاب شما در سرعت ذخیره و بازیابی اطلاعات تاثیر بسزایی دارد و اگر اطلاعات زیادی جهت ذخیره دارید باید هاردی با فضای ذخیره سازی بالا تهیه کنید. در مقاله ای دیگر کاملا توضیح داده ایم لطفا جهت اطلاعات کاملتر مقاله ی فوق را بررسی کنید.

hdd-system-know
HDD
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگو شرکت کنید؟
نظری بدهید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *